NEOS OILS THERAPIES in Romania now open. Shipping cut from 45 to 5 EUR for Romania.

Gânduri printre rânduri din laboratorul NEOS: De-a lungul istoriei

Gânduri printre rânduri din laboratorul NEOS: De-a lungul istoriei
De-a lungul istoriei, multe figuri regale au recunoscut și au valorificat puterea tămăduitoare a naturii, a uleiurilor esențiale și a plantelor medicinale. Această practică se întinde pe mai multe civilizații și epoci, fiind o mărturie a înțelepciunii tradiționale care transcende culturile și timpurile. Iată câteva exemple notabile:
### Cleopatra a Egiptului
Cleopatra VII este renumită pentru utilizarea extensivă a uleiurilor esențiale și a băilor de lapte pentru îngrijirea pielii și menținerea frumuseții. Se spune că avea o afinitate specială pentru ulei de tămâie și mir, folosite nu doar pentru cosmetice, ci și pentru proprietățile lor aromatice și terapeutice.
### Regina Sheba
Regina Sheba, o figură proeminentă atât în Biblie cât și în Coran, este cunoscută pentru vizita ei la Regele Solomon, în care i-a adus cadouri prețioase, inclusiv condimente și mir. Aceste elemente erau valorificate pentru proprietățile lor aromatice și medicinale, subliniind importanța comerțului cu uleiuri și plante medicinale în lumea antică.
### Regele Solomon
Regele Solomon este adesea asociat cu înțelepciunea și cunoașterea profundă a naturii. Se spune că a avut grădini luxuriante cu plante medicinale și aromatice, pe care le valorifica pentru proprietățile lor tămăduitoare și pentru practici rituale.
### Împăratul Nero al Romei
Nero, împăratul roman, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru parfumuri și pentru utilizarea extravaganta a acestora. El ordona adesea ca fântânile să fie umplute cu petale de trandafir și avea camere speciale în care parfumurile erau pulverizate prin pereți, demonstrând o apreciere timpurie pentru puterea aromelor.
### Împăratul Charlemagne al Francilor
Charlemagne (Carol cel Mare) a încurajat agricultura și a avut o mare apreciere pentru plantele medicinale și aromatice. El a ordonat plantarea de grădini cu ierburi și plante medicinale în întregul său imperiu, evidențiind importanța lor în alimentație și medicină.
### Regina Elisabeta I a Angliei
Elisabeta I a Angliei era cunoscută pentru interesul său în cosmetice și utilizarea plantelor pentru îngrijirea personală. Ea folosea diverse uleiuri și extracte din plante pentru a-și păstra tenul și aspectul tânăr, în ciuda vremurilor în care practicile de igienă și cosmetice erau limitate.
Aceste exemple ilustrează recunoașterea universală a puterii tămăduitoare a naturii și a rolului esențial pe care plantele și uleiurile esențiale le-au jucat în viața și sănătatea regilor și reginelor de-a lungul istoriei. Prin valorificarea acestor resurse naturale, aceste figuri regale au contribuit la conservarea și transmiterea cunoștințelor despre proprietățile terapeutice ale plantelor.

What are you looking for?

Join Our Mailing List

Stay Connected! Monthly Tips, Product Updates and Discounts.

Your cart